کارآموزی خود را چگونه گذراندید یا خواهید گذراند؟ بهترین روش چیست؟ / نظرات شما

کارآموزی خود را چگونه گذراندید یا خواهید گذراند؟ بهترین روش چیست؟ / نظرات شما



کارآموزی یکی از بخش های مهم تحصیلی رشته های کاربردی خصوصا رشته های فنی و مهندسی است. اگر چه این مهم در برخی دانشگاه ها و از سوی برخی افراد کم اهمیت تلقی می شود اما به گفته برخی متخصصین در رشته مهندسی صنایع گذراندن یک کارآموزی موفق و موثر زمینه موفقیت های بزرگ در حوزه کاربرد این رشته خواهد بود.

برخی معتقدند دوره کارآموزی موقعیتی برای به کار انداختن خلاقیت و خلق ایده ها و روش های جدید و فضایی برای سعی و خطا است برخی نیز بر این باورند که دوران کارآموزی همانطور که از نامش استنباط می شود زمانی برای آموختن تجربیات جاری در یک صنعت در معنای عام آن است.

حال، شما دوران کارآموزی خود را چگونه گذراندید یا خواهید گذراند؟ به نظر شما بهترین روش برای موثر سپری کردن این دوران چیست؟ نظرات خود را با سایرین به اشتراک بگذارید.

 

 
 
محسن دهقانی:

 کار اموزی دید شما را به صنعت کلا تغییر میده…

چند نکته…
۱٫ قبل از رفتن به صنعت برای کارآموزی کاملا تکلیف خود را روشن کنید که در چه زمینه می خواهید کار کنید( نت ، برنامه ریزی تولید و …)
۲٫ از قبل تا میتوانید در مورد صنعتی که قراره در آن مشغول شوید اطلاعات جمع کنید…
۳٫اولین کاری که میکنید در طول دوره کاراموزی ابتدا فرایند تولید را کاملا بفهمید…..
۴٫ بعد از فرایند و اطلاعات کلی که در مورد همه بخش ها ( برنامه ریزی تولید ، دفتر فنی ، و….) بدست آورید به سراغ زمینه ای که از قبل تصمیم گرفته اید بروید…
۵٫ با استاد خود مشورت کنید تا سوالاتی را برای شما مطرح کند که در صنعت بدنبال جواب آن باشید زیرا کارخانه چیزی نیست که شما بتوانید در مدتی محدود از تمام قسمت های ان و امور مرتبط با ان سر دربیاورید…

همه اینا از تجربه شخصی خودم بوده و اینکه دارم حسرت خوب نگذراندن این دوره را می خورم…به خاطر همین موارد ذکر شده


حمید:

نکاتی که دانشجویان بایستی در هنگام کارآموزی به آن توجه نمایند


دانشجویان عزیز مواردیکه در زیر مطالعه می کنید توسط اساتیدی که در صنایع دارای تجربه می باشند جهت راهنمائی و برای بیشتر بهره گرفتن از وقت گرانبهائی که در مدت کارآموزی صرف می کنید توصیه شده است.
۱ – در محیط کار حتماَ از لباس مناسب استفاده کنید و رعایت نکات ایمنی را حتماَ بنمائید در موارد ضروری از وسایل ایمنی ( کلاه، عینک، ماسک و حتی کفش مخصوص …) که در اختیارتان قرار می گیرد استفاده کنید.
۲- کار در هر سطحی که باشد انجام دادن آن بهتر از انجام ندادن آن است در انجام کار حتماَ در مقابل کارگران از خود تواضع نشان دهید و در نظر داشته باشید که تجربه کاری کارگران را بی اهمیت تلقی نکنید که باعث دلسردی کارگران میگردد.
۳ – از کارهائی که ممکن است دست و لباس شما را کثیف و چرب کنند پرهیز نکنید و مطمئن باشید تا با کار تماس نزدیک نداشته باشید نمی توانید تجربه ای کسب نمائید وکارگران از شما پیروی نخواهند کرد.
۴ – کاریکه به شما محول می شود همان کار را انجام دهید حتی اگر در آن کار، آگاهی کامل دارید خودسرانه و بدون نظر سرپرست خود اعمال نظر نکنید.
۵ – دانشجویان کارآموز درست است که برخی ازشما آخرین واحدهای مهندسی را می گذرانید اما توجه داشته باشید تمکین پرسنل از شما در آینده ناشی از معلومات تجربی و علمی شما است نه غرور بی جا و خشونت. اگر می خواهید فردی مفید و قابل احترام باشید از تجربه دیگران استفاده نمائید و این امر امکان پذیر نیست مگر با همکاری نزدیک با افراد باسابقه، لذا از همکاری دیگران بهیچوجه در هر زمینه ای که باشد حتی در نظافت کردن کوتاهی ننمائید که کارکردن عیب نیست.
۶- دانشجوی کارآموزی که به کارخانه وارد می شود بچشم یک کارآموز ساده و بدون مسئولیت مینگرند لذا از ارجاع دادن کارهائی که بعداَ ایجاد مسئولیت می کند باید احتراز گردد و از این بابت اگر در آن کار تجربه ای دارید ناراحت نباشید و دلسردی و بی حوصلگی از خود نشان ندهید و سعی کنید که از همان نگاه کردن هم که شده تجربه بیشتری کسب کرده و اگر نظری هم دارید بدون خودنمائی در فرصت مناسب بصورت پیشنهاد مطرح کنید و بر نظر خود پافشاری نکنید .
۷ – ارجاع کار از طرف کارخانه به شما, بستگی به مدیریت و کاردانی شما دارد اگر در روزهای اول با همکاران خود حتی در زمینه های ابتدائی کمک و همکاری کنید و در مورد کارهائیکه انجام می دهید همه جانبه فکر کنید تا تشخیص داده شود که مسئولیت پذیر هستید وحس همکاری در وجود شما هست مطمئن باشید که جا باز خواهید کرد. کارهای ارجائی را از روی دلسوزی و با تفکر به انجام برسانید.
۸ – کارها را عجولانه انجام ندهید و برنامه کارهای روزانه خود را پس از فراغت از محل کار پس از رفع خستگی برنامه ریزی کنید و مشکلاتی که در روز گذشته پیش آمده در حل آن قبل از ورود به کارخانه اقدام کنید و هیچگاه طوری رفتار نکنید که کارهای انجام نشده آنقدر زیاد شود که از انجام آن عاجز باشید.
۹ – از وارد شدن در مسائل سیاسی و مالی کارخانه پرهیز کنید چون مسائل سیاسی و کارگری کارخانه بسیار حساس بوده و با یک اشتباه کوچک خسارات جبران ناپذیر وارد می گردد.
۱۰ – برای خود اطلاعات و منابع و یادداشتهای لازم را جمع آوری کنید و در فرص فراغت به مطالعه آنها بپردازید.
۱۱- استاد کارآموزی برای نظارت بر طرز کار و راهنمائی و رفع مشکلات شما از دانشگاه تعیین گردیده بنابراین مسائل و مشکلات خود را یادداشت کنید و در موقعی که به استاد کارآموزی مراجعه می نمائید مطرح نمائید.
۱۲- مسائل تئوری که در دانشگاه آموخته اید پدیده هائیست که در صنع مشاهده می کنید و حتماَ سعی کنید که مسائل تئوری و عملی را در ذهنتان و اگر امکان دارد بطور عملی و تئوری بصورت پیشنهاد و دلسوزانه در اختیار کارگران و سرپرستان قرار دهید و در صورت احتیاج ازاستاد کارآموزی هم فکری و کمک بگیرید تا انشاالله از کارآموزی حداکثر بهره را نصیب خود گردانید.


نگار:

من فکر می کنم به جای اینکه توی این دوره سعی بکنیم خودی نشون بدیم بریم بررسی کنیم کدوم قسمت سازمان قوی تره وارد اون بخش بشیم و سعی کنیم حداقل یه کار رو به صورت عملی و اجرایی درست یاد بگیریم.

کارآموزی فرصت بلند پروازی نیست.